Omgekeerd boeken jatten

27 mei 2013  |  Categorie: Persoonlijke verhalen

Auteur schrijft boek met verhalen om te verkopen via reverse shop liftingJe grote wens is in vervulling gegaan. Je hele leven heb je ervan gedroomd om ooit eens een eigen boek te schrijven, en nu heb je het eindelijk gedaan. De uitgever is snel gevonden en voor je het weet is er al een paar duizend exemplaren gedrukt. Thuis ligt een doos vol. Iedereen in je omgeving weet ervan en degenen die het gelezen hebben zijn vol lof. Yes!

Toch, maanden later is er nog maar een handvol verkocht via bol.com. En als je in boekwinkels kijkt, dan ligt jouw boek nergens. Het is tijd om de verkoop een handje te helpen. Met reverse shoplifting. Dat gaat als volgt.

Je gaat naar een grote boekwinkel van naam en zoekt de sectie op waar jouw boek thuishoort. In de schappen liggen altijd een paar boeken met de voorkant naar voren. Daar maak je ruimte, en je legt er drie van jouw boeken neer. Dan ga je naar huis.

In enkele dagen ziet iemand jouw boek, bladert, leest en gaat er enthousiast mee naar de kassa. “Wat kost deze?”, vraagt de kooplustige klant. De kassadame scant de streepjescode en mompelt “hé, da’s gek, hij staat niet in de computer”. Ze speurt op internet en vindt een boekenprijs, waarna de klant betaalt. De kassadame maakt een aantekening dat dit boek opnieuw in het artikelbestand moet komen. Er worden gelijk drie bijbesteld. Klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Privacy Voorkeuren